Miksi lainojen yhdistäminen on niin kannattavaa ja miten se tehdään?

Lainojen yhdistäminen

Mihin tilanteeseen lainojen yhdistäminen sopii? Syitä lainojen yhdistämiselle on monia. Kenties lainoja on useissa eri paikoissa ja ne ovat summaltaan pienempiä. Kun joka kuukausi maksaa montaa pientä lainaa, täytyy jokaisesta lainasta samalla maksaa kulut ja korot. Tämä voi käydä erittäin kalliiksi ja ajaa lainanottajan ikävään taloudelliseen ahdinkoon. Paras ratkaisu tähän tilanteeseen on lainojen yhdistäminen yhdeksi suuremmaksi lainaksi jossakin lainaa tarjoavassa palvelussa.

Lainojen yhdistämisen edut

Lainojen yhdistämisen edut

Lainojen yhdistämiselle on monta järkevää syytä. Ensinnäkin, jos asiakkaan lainat ovat ripoteltuina eri palveluihin ja korkoja joutuu maksamaan jokaisesta lainasta erikseen, on selvää, ettei lainojen pääomaa tule tosiasiassa lyhennettyä paljoakaan kuukausittain. Päin vastoin, asiakkaan rahat hajautuvat eri firmojen korkoihin ja tällä samalla rahalla yhden suuremman lainan pääomaa saisi jo lyhennettyä valtavasti. Useiden eri korkojen maksamisen sijaan sama summa rahaa kuukaudessa kannattaa sijoittaa varsinaisen pääoman pois maksamiseen.

Toinen tärkeä seikka on se, että asiakkaan voi olla vaikeaa pysyä perässä usean eri lainan tilanteesta ja lainojen takaisinmaksujen eräpäivistä. Monen eri lainan maksaminen tarkoittaa yleensä sitä, että eräpäiviä on lukuisia ja laskut tippuvat postilaatikkoon tai sähköpostiin pitkin kuuta. Tämä vaatii asiakkaalta erityistä valppautta ja suunnittelua koko kuukaudelle. Yksi suurempi summa on siis helpompi budjetoida kuukauden menoihin ja samalla asiakkaan täytyy maksaa vain yksi lasku.

Mitä huonoja puolia?

Onko lainojen yhdistämisessä huonoja puolia?

Lainojen yhdistämisessä ei löydy järin huonoja puolia. Yhdistäminen nimittäin lähinnä helpottaa taloutta ja budjetin suunnittelua. Mikäli pieniä lainoja on kuitenkin lukuisia, tämä vaikuttaa usein eri rahoituslaitosten tekemään kokonaisarvioon asiakkaasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mitä useammalla velkojalla asiakkaalla on velkaa, sitä heikomman arvion uudet lainanantajat asiakkaasta tekevät. Jos edelliset velat on kuitenkin hoidettu asianmukaisesti, voidaan tämä seikka arvioinnissa sivuuttaa velkojen summasta riippuen.

Jos asiakkaan velkasumma on suuri ja ripoteltu useampiin rahalaitoksiin, voi olla hankalaa löytää sellaista lainapalvelua, jossa voisi saada tarvettaan vastaavan lainan. Nykypäivänä monet rahalaitokset kuitenkin tietävät, että asiakkaat yhdistävät lainoja mielellään. Siksi netissä haettavat lainat ovat kohonneet viime vuosina suuremmaksi. Lainaa voi helposti saada esimerkiksi 1 000 ja 50 000 euron väliltä, riippuen siitä, mitkä omat tulot ja entiset velat ovat. Eri vaihtoehtoja kannattaa siis tutkia huolella.

Missä yhdistän lainanani?

Missä lainoja voi yhdistää?

Kuten sanottua, lainojen yhdistäminen on nykyään tavallista ja useat lainantarjoajat keskittyvätkin suurempiin summiin, joiden avulla asiakas voi pienentää lainoista aiheutuvia kuukausittaisia kuluja. Netissä on valtavan paljon sivustoja, jotka vertaavat eri lainafirmoja ja yhden kyselyn avulla voi saada tarjouksen monesta firmasta samaan aikaan. Tällaisia vertailufirmoja ovat esimerkiksi: Freedom Rahoitus, Rahalaitos, Big Bank ja Fellow Finance. Asiakas voi myös pyytää edullisempaa lainatarjousta omalta pankilta.

Suurempia lainasummia tarjoavat esimerkiksi Komplett Bank, Bank Norwegian, ja Svea Finans. Kaikki edellä mainitut ovat luotettavia eurooppalaisia lainanmyöntäjiä. Hakemalla suurempaa summaa asiakas voi omatoimisesti maksaa pois muiden lainapalvelujen lainat saamallaan summalla. Täytyy myös muistaa, että jos taloudellinen tilanne on ahdingossa, kannattaa ajoissa hakeutua velkaneuvontaan tai käyttää Takuusäätiön tarjoamia palveluita. Apua velkaantumiseen on saatavilla monilta eri tahoilta ja avun pyytämistä ei kannata pelätä tai hävetä.

Helppoa ja nopeaa

Lainojen yhdistäminen on helppoa

Kaiken kaikkiaan lainojen yhdistäminen internetin lainapalveluissa on yksinkertaista ja vaivatonta. Asiakkaan tulee vain täyttää lainahakemus ja odottaa sopivia lainatarjouksia. Palveluita ja lainasummia löytyy valtavasti erilaisia. Tällä tavalla voidaan säästää suuriakin summia rahaa kuukausittain, eikä velallisen enää tarvitse maksaa kuluja ja korkoja eri palveluihin. Oma taloustilanne ja budjetin kuukausittainen suunnittelu helpottuvat kerralla. Kannattaa tutustua lainojen yhdistämiseen ja tehdä järkevä ratkaisu oman tulevaisuuden kannalta!