Hae vakuudeton kulutusluotto jopa useaksi vuodeksi takuulla edullisesti

Mihin tilanteeseen kulutusluotto sopii?

Tuntuu, että nykyään erilaisia rahoitusyhtiöitä syntyy kuin sieniä sateella. Kun etsii netistä sanalla kulutusluotto, törmätään heti kymmeniin eri rahoitusyrityksiin, jotka kehuvat miten helposti ja nopeasti kulutusluottoa saa. Suomessa kulutusluottojen kysyntä on korkea, mikä herättää kysymyksen siitä, mihin ihmiset käyttävät kulutusluottoa? Vastaus ei välttämättä ole yksiselitteinen, sillä hakijoita ja niin myös lainoja on monenlaisia. Ennen syiden selvittämistä, tutustutaan siihen, mikä kulutusluotto on ja minkälaisille hakijoille se sopii.

Mikä on kulutusluotto?

Mikä on kulutusluotto?

Nimensä mukaisesti kulutusluotto on lainaa, jota käytetään kuluttamiseen. Se on yleensä tarkoitettu arjen hankintojen rahoittamiseen ja se on myös vakuudeton, nopea lainatyyppi. Pikalainasta eroten kulutusluoton summat voivat olla huomattavasti suurempia, aina jopa 50 000 euroon asti. Niiden takaisinmaksuaika voi vaihdella muutamasta kuukaudesta jopa viiteen vuoteen asti. Niiden vuosikorot vaihtelevat myös 9-30 prosentin välillä, joten ne ovat hieman pikalainoja edullisempia. Pikalainoissa vuosikorot voivat nousta yli 50 prosentin.

Pikalainojen sijaan, kulutusluottoa hakevat voivat olla kaikenlaisista elämäntilanteista. Kulutusluottojen takaisinmaksu on yleensä joustavaa, ja lainansaaja voi keskustella esimerkiksi lyhennysvapaista kuukausista. Lainaa myönnetään myös kertaluontoisesti tai jatkuvana, tilimuotoisensa lainana. Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavatkin erilaisia lainatuotteita nimellä kulutusluotto, eivätkä ne yleensä ole täysin identtisiä toistensa kanssa. Useat kulutusluotot vastaavat kuitenkin yllä mainittuja ominaisuuksia. Ennen lainanhakua hakijan on hyvä tutustua lainaan liittyviin ehtoihin ja sääntöihin; etenkin pienellä printattuun tekstiin.

Mitkä ovat huonot puolet?

Milloin kulutusluotto on sopiva vastaus?

Nimensä mukaisesti kulutusluoton odotetaan käytettävän kuluttamiseen, tosin yksikään lainanantaja ei tule kyselemään hakijalta sen käyttötarkoitusta. Tästä huolimatta yleisimmät syyt kulutusluoton hakemiseen ovat esimerkiksi kodin remontti, muiden pienlainojen yhdistäminen, lomamatka tai isommat kodinhankinnat. Lainaa haetaan suoraan lainantarjoajalta ja sitä käytetään itse valitsemiinsa hankintoihin. Pankkien lisäksi myös jotkut palveluntarjoajat antavat mahdollisuuden maksaa esimerkiksi lomamatkan osamaksuilla kulutusluottona. Tällöin annettu laina on määritelty kyseisen palvelun ostoon, eikä sitä voi käyttää muihin tarpeisiin.

Tarve kertoo myös sen, kannattaako kulutusluotto ottaa kertaluontoisena vai tilimuotoisena, jolloin rahaa voi nostaa erissä pidemmän ajan ja käyttää vain tarvittava osuus lainasta. Tilimuotoinen luottotili tarkoittaa melkein kuin pankkitiliä, jonne lainantarjoaja lataa rahaa. Lainaaja voi sitten nostaa sitä tarpeen mukaan, ja maksaa korkoa sekä kuluja vain nostamastaan osiosta. Kyseinen kulutusluotto sopii esimerkiksi remonttien yhteyteen, jolloin lopulliset kulut eivät välttämättä ole tiedossa – tällöin raha on valmiina muun muassa yllättäviin lisäkuluihin.

Kuka voi hakea?

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Kuka tahansa ei voi kuitenkaan tuosta vain saada kymmenien tuhansien eurojen suuruista lainaa, vaan pankeilla ja rahoituslaitoksilla voi olla tiukkojakin kriteerejä hakijoille. Tärkein vaatimus erityisesti suurissa summissa on säännölliset tulot. Tarkemmat ehdot voivat vaihdella, mutta yhtenä esimerkkinä hakijalta voidaan vaatia yli 1 200 euron suuruisia työ- ja eläketuloja vähintään kolmen edellisen kuukauden ajalta. Pikalainoihin verrattuna kulutusluoton hakijan ikäraja on korkeampi – yleensä 25 vuotta.

Muut hakijalta vaadittavat ehdot ovat samoja kuin muissakin lainoissa. Hakijan täytyy olla Suomen kansalainen ja hänellä täytyy olla vakituinen osoite Suomessa. Luottotietojen täytyy olla putipuhtaat ja takaisinmaksukyky todistettuna esimerkiksi yllä mainittujen ehtojen täyttämisellä. Hakemuksessa täytyy myös ilmoittaa pankkitili ja suomalainen matkapuhelinnumero. Samoin henkilöllisyys voidaan pyytää varmistamaan verkkopankkitunnuksilla. Lainapäätös saadaan yleensä heti, mutta rahat siirtyvät hakijan käyttöön vasta sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat dokumentit on toimitettu.

Apua isompiikin hankitoihin

Kulutusluotosta apua isompiin hankintoihin

Kulutusluotto on yksi yleisimmistä lainatyypeistä Suomessa. Se on vuosikoroiltaan pikalainoja edullisempi, sekä kulutusluottoja voidaan myöntää jopa kymmeniätuhansia euroja. Vakuudettomia ja nopeita kulutusluottoja myönnetään joko kertaluontoisena lainana tai jatkuvana tilimuotoisena lainana. Sitä käytetään yleensä isompiin hankintoihin, kuten remonttiin, lomamatkan maksamiseen tai isoihin kodinkonehankintoihin. Etenkin tilimuotoinen laina antaa mahdollisuuden käyttää vain tarvittava rahamäärä. Pikalainoihin verrattuna kulutusluoton takaisinmaksua voi venyttää usealle vuodelle ja se on joustavampi kuin muut lainat.