Miten ja mistä kannattaa hakea vakuudetonta autorahoitusta?

Miten hakea autorahoitusta?

Suurin osa suomalaisista rahoittaa autokauppansa lainarahalla. Auton tai vaihtoauton rahoituksen voi hoitaa esimerkiksi joko pankin kanssa tai suoraan autoliikkeen kanssa. Tarjolla on paljon eri rahoituksen tarjoajia, joten kuluttajan kannattaa hieman paneutua asiaan ja vertailla ennen kuin tekee päätöksen, minkä palveluntarjoajan kautta rahoituksensa hankkii. On olemassa erilaisia mahdollisuuksia rahoittaa auton hankinta. Auton voi ostaa joko rahoituksella, osamaksua käyttäen, leasingilla, kulutusluotolla tai jotain muuta lainatapaa käyttäen.

VAkuudetonta aurorahoitusta

Auton rahoitustarjous nopeasti ja helposti OP:lla

Nykyään autorahoituksen hankkiminen on entistäkin helpompaa. Rahoitusta voi hakea suoraan verkosta ja valita erien suuruuden oman maksukykynsä mukaisesti. Esimerkiksi OP tarjoaa varteenotettavan osamaksurahoitusmahdollisuuden. Erillisiä vakuuksia ei tarvita, sillä itse auto toimi rahoituksessa pääasiallisena vakuutena. OP:n rahoitustarjouksen asiakas saa suoraan matkapuhelimeensa tai sähköpostiinsa. Autorahoituksen voi hakea joko ennen autoliikkeeseen suuntaamista tai suoraan paikan päältä liikkeestä. Autorahoitus onnistuu lähes kaikissa Suomen autoliikkeissä. Myyjä täyttää paikan päällä sopimuksen ja luottohakemuksen asiakkaan puolesta.

Rahoituksen voi nykyään saada myös yksityishenkilön kanssa tehtävissä autokaupoissa. Edellytyksenä rahoituksen saamiseen on, että auton kunto tarkistetaan ensin. Kuntotarkastus tuo myös lisäturvaa ostajalle, sillä siinä puolueeton henkilö tutkii auton perusteellisesti ja antaa auton kunnosta raportin. Rahoitussopimuksen pystyy mutkitta tekemään A-katsastuksessa. Jotkut saattavat sekoittaa autorahoituksen autolainaan. Autorahoituksella tarkoitetaan osamaksurahoitusta. Autolainassa taas on kyse puolestaan valitusta summasta riippuen joko vakuudeton kulutusluotto tai vakuudellinen pankkilaina.

Autorahoituksen hakeminen ei ole vaikeata

OP-autorahoituksen korot ja kulut

Tehdessä ostoksia osamaksurahoituksella, täytyy tavallisesti olla ensiksi varautunut maksamaan käsirahan. Tämä käytännössä tarkoittaa joko vaihtoautoa tai itse kahisevaa. Käsirahan osuus on yleensä 10-20 %:n luokkaa uusissa autoissa, kun taas käytetyissä sen osuus on 20-30 %:a kokonaisostosummasta. Asiakas saa itse valita takaisinmaksuajan, joka esimerkiksi OP:lla on yhdestä vuodesta kuuteen vuoteen. Mikä asiakas haluaa niin hän voi maksaa viimeisessä erässä suuremman summan. Tämä mahdollistaa sen, että aiemmat maksuerät voivat olla pienempiä.

Jossain tapauksissa rahoitus myönnetään myös ilman käsirahaa. OP:n tarjoamista erilaisista korkovaihtoehdoista ja muista kustannuksista asiakasta saa selvää joko Apuri-palvelusta tai suoraan autoliikkeestä. Asiakas tietää jo ennen sopimuksen tekoa kuinka suuria maksuerät sekä korko tulevat olemaan, sillä sopimuksen korko pysyy kiinteänä koko sopimuksen ajan. Asiakkaan ei siis tarvitse pelätä yllätyksiä tämän saralla. Autorahoitus on turvallinen tapa hoitaa laina-asiansa ilman stressiä takaisin maksun tiukasta aikataulusta.

Lainaa auton rahoitukseen

Autorahoitus Svea Ekonomilla

Svea Ekonomilla on vuosien kokemus autorahoituksesta, erityisesti käytettyjen autojen kohdalla. Svea tarjoaakin turvallisen ja kilpailukykyisen vaihtoehdon esimerkiksi pankkien lainoille tai vaikka kulutusluotolle. Svean rahoitusta asiakas voi anoa suoraan autoliikkeestä auton oston yhteydessä. Svea on luonut räätälöityjä työkaluja lainan hankkimiseen ja rahoituksen voi maksaa takaisin kiinteissä kuukausierissä mikä säästää asiakkaan taloudellisilta yllätyksiltä. Svea Ekonomilla myös auto voi toimia vakuutena lainasta, kunhan asiakas on maksanut kauppahinnasta ensiksi 20-30 %.

Tavallisesti takaisin maksu tapahtuu tasaerissä, mutta halutessaan asiakas voi maksaa loppulainan myös kerralla pois. Asiakkaan suoritettua lainan viimeinen osa auton omistus siirtyy vihdoin tälle kokonaan. Sopimuskauden aikana on myös mahdollista vaihtaa autoa ja siirtää autorahoitus toiselle autolle. Myös yritysten on mahdollista käyttää autorahoitusta työsuhdeautojen hallinnoinnissa. Auto on mahdollista myydä vaikka kokonaankin pois kesken sopimuskauden, mikäli lainasitoumuksen hoitamisesta on tehty sopimus jo etukäteen.

Muista aina vertailla myös autorahoitus

Autokauppa nollakorolla

Suurin osa autokaupoista mainostaa 0 % korkotarjouksia, joissa ei käsitarhaa tarvittaisi. Tavallisesti kyseiset tarjoukset koskevat uusia autoja ja ovat mallikohtaisia. Tarjoukseen kannattaa ehdottomasti tarttua, mikäli tällainen osuu kohdalle. Kyseiset tarjoukset nollakorolla harvoin koskevat käytettyjä autoja. Näissä valttina yleensä toimii, että autoa ostaessa ei tarvita käsirahaa vaan sen saa omaksi allekirjoittamalla luottosopimuksen. Luottosopimuksen todellinen korko vaihtelee 1-15 %:n välillä. Pienikin vertailutyö voi säästää paljon rahaa.